Wie ben ik

Ik ben Marike van Oostveen, getrouwd, twee dochters (2003, 2012) en een zoon (2005).  Ik werk als integratief kindercoach in Amstelveen. Ieder kind is uniek en mijn wens is om ieder kind zijn eigen ik te laten ontdekken en niet te kijken naar wat een kind niet kan, maar juist naar wat een kind allemaal wel kan! Mijn doel is kinderen te helpen weer grip te krijgen op hun eigen gedachtes, gevoelens en gedrag.

Ik heb mijn eerste studie gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Ik werk dan ook volgens de filosofie van de Academie: het kind weet het, kan het en doet het.

Tevens heb ik mij verder verdiept o.a. in het systemisch werken met gezinnen via de kindercounselor opleiding bij BGL.
Momenteel volg ik de opleiding ‘rouw & verlies’ bij King nascholing. Denk dan aan ingrijpende gebeurtenissen als overlijden, scheiding, ziekte, het hebben van een beperking. Vaak is het niet de ingrijpende gebeurtenis die maakt of een rouwproces gezond verloopt maar de manier en mogelijkheden van een kind hoe hier mee om te gaan. 

Helaas gebeuren er soms dingen in het leven waardoor een kind tijdelijk even niet zo lekker in zijn of haar vel zit en niet zichzelf kan zijn. Er kan op jongere leeftijd iets zijn gebeurd dat je kind nog niet heeft verwerkt of er is iets anders waardoor je kind bepaald gedrag vertoont. Dit gedrag kan extreme ongehoorzaamheid zijn, ernstige verlegenheid, faalangst, agressiviteit, maar ook angst om uit logeren te gaan of angst voor monsters. Vaak wordt het kind op het gedrag afgerekend en wordt het probleem alleen maar erger.

Ik ben ervan overtuigd dat het kind zelf weet wat er is en ga samen op zoek naar de oplossing. Ik begeleidt het proces zodat verandering van binnenuit het kind zelf komt en daarom blijvend is.